ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ

“У кожному художнику закладено паросток відваги, 
без якого немислимий жоден талант” –  Ґете

 

Харківська організація Національної Спілки художників України – одна з найбільших у нашій країні! Нині вона налічує близько 500 членів. Створена 23 жовтня 1938 року, вона і сьогодні продовжує славні мистецькі традиції знаменитих поперед­ників –представників харківської художньої школи. Діяльність організації – невід’ємна частина мистецького життя слобожанського регіону і України в цілому. За ці роки в Харкові зросла і зміцніла група самобутніх майстрів живопису, графіки та скульптури, їх твори з успіхом експонуються на багатьох престижних міжнародних виставках.

Жодна всеукраїнська виставка не проходить без участі харків’ян, персональні і групові виставки художників Харкова регулярно експонуються в Києві, та інших містах України та зарубіжжя.

За останні роки діяльність ХО НСХУ набула нового імпульсу. Це не тільки знач­не її поповнення (за останній рік – на 46 члени), а й пошуки нових, суголосних часові та його викликам, шляхів діяльності. Це активна участь у проведенні аукціонів на користь учасників АТО (близько п’ятидесяти), активізація видавничої діяльності (до кожної виставки підготовлено каталог), обговорення та дискусії.

Спілка Художників Харкова ХО НСХУ
членів спілки
0 +
років творчості
0
членів молоді
0 +

 ГОЛОВА ХО НСХУ

КОВТУН Віктор Іванович

Ковтун Віктор Іванович

Одна з найбільших за чисельністю творчих регіональних організацій (понад 360ти «дорослих» членів, та більше 100 осіб молодіжного об’єднання), ХО НСХУ, очолювана Народним художником України, лауреатом Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, лауреатом премії І. Ю. Рєпіна, академіком, професором В. Ковтуном.

ХО НСХУ берігає свою самобутність, зрощує потенціал художніх висловлювань, роблячи їх вельми актуальними і доречними у дискурсивному колі новітніх образних, візуальних, прикладних, художньопроектних і дизайнерських та мистецтвознавчих пропозицій, постаючи свого роду мистецькою домінантою Харкова, Слобожанщини, а разом з іншими організаціями спілки – України в цілому.

ОЧІЛЬНИКИ СЕКЦІЙ

ЯХІН Ільдан Ізмаїлович

Яхін Ільдан Ізмаїлович

Доцент ХДАДМ, графічна секція

ЛЕЩЕНКО Вячеслав Васильович

Лещенко Вячеслав Васильович

Заслужений діяч мистецтв України, академік, секція проектування і дизайну

ЖДАНОВ Михайло Юрійович

Жданов Михайло Юрійович

Секція декоративно­прикладного мистецтва

КУЛЬТУРНИЙ ФРОНТ

Нове мистецтво під час війни!

Війна — це завжди руйнування, знищення, смерть. Культура, мистецтво — це творіння, життя. Що може митець зробити під час війни, чим допомогти своїй країні, яке місце під час війни займає культура та мистецтво?

"Будинок трясло, в майстерні вікна повибивало, а на вулиці -18…"
КОВТУН Віктор Іванович
Віктор Ковтун
Художник

ГАЛЕРЕЯ